Ahad, 9 November 2014

KUPON PARKING MPPPSejarah kupon Parking di Pulau Pinang bermula di Majlis Perbandaran Seberang Perai  (MPSP ) sejak beberapa tahun yang lalu. Manakala di sebelah Pulau di bawah  pentadbiran Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) bermula pada awal tahun 2014. Terdapat beberapa keistimewaan dengan penggunaan kupon parking ini kalau kita tinjau kelemahan yang wujud semasa pihak parking bertulis seketika dahulu.

1. Dulu kita kena tunggu penulis resit parking lekat di cermin hadapan kereta kita. Bila time kita nak bergerak , kita terpaksa tunggu mereka untuk mendapatkan resit bayaran.


2. Tanpa penjaga parking kita boleh teruskan perjalanan tanpa menunggu penjaga parking.

3. Terdapat kemudahan sekiranya kenderaan anda menggunakan kupon Parking Harian yang bernilai RM6. Anda boleh meletakkan kenderaan anda di tempat kerja dengan selesa. Tak perlu ingat atau menggores banyak kali walau pun semasa rehat anda ingin meletakkan kenderaan anda di kawasan parking yang berhampiran restauran atau kedai makan. Hanya sekali gores boleh digunakan sepanjang hari dan di mana jua anda meletakkan kenderaan di kawasan berkupon.


4. Sekiranya anda  ingin menggunakan sticker  parking bulanan anda tak perlu risau bab-bab saman parking sekiranya anda meletak kenderaan di tempat kawasan letak kereta yang dikhususkan.
KESALAHAN – KESALAHAN PARKING YANG DISAMAN OLEH MPPP 1. Meletakkan kenderaan anda tanpa Parking Kupon MPPP. 2. Menggores tanpa memenuhi syarat yang diarahankan seperti di muka Belakang Kupon MPPP. 3. Tidak mempamirkan kupon tambahan setelah tamat tempoh waktu yang terdapat di kupon Parking MPPP . 4. Meletakkan kenderaan anda di luar kotak Parking. 5. Meletak kenderaan anda menghalang keneraan yang lain untuk masuk dan keluar dari lot parking. 6. Kenderaan anda akan di kapit roda sekiranya anda meletakkan kenderaan anda di kawasan ZON KAPIT RODA. *Dengan menggores PARKING KUPON MPPP mengikut waktu yang ditetapkan pada Kopun tersebut anda terselamat daripada dikenakan kompun yang sepatutnya wang itu boleh digunakan untuk perkara kebaikkan yang lain. * Untuk mendapatkan KUPON PARKING MPPP ANDA BOLEH WHATSAPP / SMS / 016-4345600
Untuk keterangan lanjut Hubungi Call / Sms 016-4313244 atau WhatsApp 0164345600 Fax 04- 6456044 
Alamat
Belanga Hijau Enterprise
No 4 Bazar Wakaf Rakyat
Masjid Bayan Baru
11950 Pulau Pinang

email:  belangahijau@gmail.com  

Promosi
  1. Percuma 1 buku Kupon Parking MPPP dengan belian sebanyak 20 buah buku kupon parking sekali gus.
  2. Percuma 1keping kupon parking MPPP , 1 jam dengan belian di Kedai Belanga Hijau Enterprise barangan Bungkusan yang bernilai lebih RM50  dalam 1 resit belian.Tiada ulasan:

Catat Ulasan